Društvo Espera

Prvotno društvo je bilo ustanovljeno že v letu 1996. Ob razširitvi dejavnosti leta 2005 je Društvo za življenjske preobrazbe ESPERA ohranilo dejavnost skupinskih gibalnih vadb in druženja, kar izvajamo še danes. Zaradi vse več potreb po bolj celostnem pristopu do članov in uporabnikov pa smo takrat začeli delovati tudi na psihosocialnem področju. Svetovanje žalujočim osebam po različnih izgubah smo razširili še na širše psihološko svetovanje, le malo kasneje pa smo delovanje nadgradili še z individualno in partnersko psihoterapijo.

 

Predsednica

Predsednica Društva za življenjske preobrazbe ESPERA je Meta Soklič, univerzitetna diplomirana psihologinja. V prvem desetletju, ko je društvo delovalo le na področju gibanja, športa in druženja je vodila številne skupine. Z ambicijo društva delovati širše za kakovost življenja posameznika in družbe, je aktivnosti usmerila na področje pomoči osebam, ki so trpele zaradi številnih izgub, individualno in skupinsko je v nevladni organizaciji pet let svetovala žalujočim odraslim in otrokom, sledilo je vodenje skupin z različno psihološko problematiko. Zatem je skoraj deset let v okviru državne institucije svetovala parom oziroma družinam v razhodu. V tem času se je izobrazila tudi za družinsko mediatorko in integrativno psihoterapevtko. Individualno in partnersko psihoterapijo uspešno izvaja že peto leto. V letu 2015 je pridobila tudi mednarodni certifikat iz relacijske integrativne psihoterapije.

 

Člani in sodelavci

Če želite postati naš član, nam pošljite vprašanja in namero o članstvu po e-pošti: espera@espera.si.
Članarina za leto 2017 je 50 €.

Članstvo v Društvu za življenjske preobrazbe Espera vam prinaša znižano ceno pri skupinskih telesnih vadbah, tematskih pogovorih in psihoterapevtskih delavnicah. Poleg tega imajo člani brezplačno uvodno uro individualne psihoterapije ali svetovanja.
V kolikor vas zanima druga oblika sodelovanja z Društvom Espera, vam z veseljem prisluhnemo. Najbolje je, da se oglasite po e-pošti: meta@espera.si.